mandag 21. november 2011

Hvordan bli Rockestjerne: Ti Enkle Skritt

ADVARSEL! Popularitet er ikke bare bare. Når alle til enhver tid forteller deg hvor fantastisk du er kan man komme i skade for å tro på det. Da har man i sin tur lett for å tenke at man fortjener særbehandling, at regler ikke gjelder en, eller at man har sjangs på alle damer. Det er ikke nødvendigvis tilfelle. Var det ikke megaloman du ville bli, men kanskje musiker. Vel, vend om her og skaff deg en utdannelse. Til dere andre kan jeg si at megalomanien er forbigående. Er du riktig smart kan du lære deg å takle den før den takler deg.

1. START ET BAND: Finn musikere eller potensielle musikere i nærmiljøet ditt. Det viktigeste er ikke de tekniske ferdighetene, men heller at man deler visjon om hva man skal lage. Det er tross alt den musikken man skal lage sammen som skal gjøre en til rockestjerne.

2. LAG MUSIKK: Nå som dere vet hva slags musikk dere vil lage er det bare å sette i gang. Hvis ikke det låter nøyaktig sånn dere hadde tenkt er det likevel ingen grunn til bekymring. Hvis det for eksempel låter veldig rart eller jævelig på en helt ny måte, kan det faktisk hende at dere er i ferd med å skape en helt ny sjanger.

3. FORTELL ALLE OM BANDET DITT: Fra første øving bør dere snakke om bandet deres til alle dere møter, hele tiden. Ikke kast bort pust på å snakke om noe annet. Si til alle at det er det beste bandet noen sinne. Benytt alle medier og muligheter til å fortelle om det fantastiske bandet. Shout it from the mountain top. Si det så mange ganger at du tror det selv. Gjør du det blir du lokalkjendis før noen har hørt deg spille en note.

4. SKAFF DERE PLATEKONTRAKT: Når dere har fått spilt for hjembygda noen ganger og snekra snammen en håndfull egne låter er det på tide å tenke litt større. Noen vil kanskje prøve å overbevise dere om at dere må lage en demo først, men det er piss. De folka er sikkert musikere eller enda værre talentløse OG ambisjonsløse. Kommende rockestjerner går rett på utgivelse.

Ta kontakt med noen små selskaper som driver med deres sjanger. Prøv for eksempel å få kontrakt på en 7" i et lite opplag. Får dere ikke napp med en gang, kan dere prøve å vise disse selskapene at det er etterspørsel etter dere. Få folk dere kjenner til å maile rundt og spørre om å få bestilt noe av dere. Sett ut rykter om at det kommer skive på et selskap for å få folk til å begynne å spørre. Hvor sleip man vil være avhenger av hvor mye man vil bli rockestjerne.

5. SPILL PÅ FESTIVALER: Nå bør dere ha logo, utgivelse, og være passelig rutinerte på å spille foran publikum. Derfor bør dere spille for det største publikumet dere kan få tak i, og det finner dere på festival. Når dere vel er der og har menneskemassen foran dere skal dere benytte muligheten godt. Gi dem en opplevelse de kommer til å huske og pass på å fortelle dem hvem dere er. Når dere har spilt for et festivalpublikum har dere fått den første smaken av å være rockestjerner og spille for tusenvis av mennesker.

6. SPILL INN SKIVE: Nå som dere allerede har en utgivelse bak dere blir det lettere å få ut mer. Et eller annet plateselskap vil sikkert ha dere. Å skrive under på platekontrakt er å gjøre en avtale med djevelen. Sjelene deres er selvfølgelig tapt for alltid, men pass på å ikke signere fra dere rettighetene til musikken. Sjel schmel, musikken er det rockestjerner lever av.

7. DRA PÅ TURNE: Når dere har gitt ut en skive må dere ut og promotere den. Første tur ut er man som oftest oppvarmingsband. Det betyr månedsvis i buss sammen med bandmedlemmer fra eget og andre band og masse andre folk som må være med for at showet skal fortsette. De kommer til å utsette dere for alle former for rusmidler, de fleste former for moralsk avvik, og være en utømmelig kilde til irritasjon. Dere vil også gå hverandre på nervene, men siden rockestjerner har notorisk store ego, er dette noe som kan tyde på at dere er på riktig vei.

8. GJENTA SKRITT 6 OG 7.

9. GJENTA SKRITT 8.

10. SKAFF TROFÉKJÆRESTE: Hva er egentlig en trofékjæreste? Det er en kjæreste som åpenbart er altfor bra for deg. Ung, sinnsykt pen, smart, flink eller hva som helst. Det er i alle fall tydelig for alle som ser dere at den kjæresten aldri ville vært sammen med deg hvis ikke du hadde vært rockestjerne.
GRATULERER! Du har nå oppnådd drømmene dine og kan nyte retten til å oppføre deg ufyselig, være full på dagen, og bruke solbriller inne.

Simma Lugnt
Hege Hund

4 kommentarer:

 1. Hvordan kan jeg komme "inn i" metal miljøet?Det virker så tøfft.....

  Pleaaase...Hjelp meg! Er det bart man skal ha nå?er Black metal ut nå?

  SvarSlett
 2. Trinn 11.

  Gi faen!

  SvarSlett
 3. Ja Nekromuffin, for ikke å snakke om trinn 12. Massiv depresjon..
  De har innmeldingsskjema i baren på Unholy Anonym. I trondheim er dessuten både bart og black metal in, så hvorfor ikke prøve der.

  SvarSlett
 4. Takket vere dine tips er jeg nå en rockestjerne med kone og har 19 barn. Jeg har til og med nesten drept meg selv med narkotika!

  SvarSlett